Wie zijn wij

           
Home
Wie zijn wij
Cursus
Gastenboek
Foto album
Aanmelden/kontakt
Links
                                                                   

Mijn naam is Joyce Thiele-den Drijver.

In 1994 begon ik bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie aan een opleiding voor trainer loopgroepen. Ik werd zo enthousiast, dat ik meer wilde. Daarna volgde de opleiding trainer sportief wandelen, nordic walking en trainer bewust (hard)lopen.

Naast deze diploma's heb ik ook een trainerslicentie. Dit houdt in dat ik regelmatig bijscholingen moet volgen. Ik heb o.a. de volgende cursussen gevolgd: NW voor senioren, bewegen met reuma, reumatische artritis, Bechterew, artrose en fibromyalgie, astma/COPD, overgewicht, slechtzienden, NW niveau 2 en niveau 3 (sport), bewust lopen.

Ik heb mijn baan opgezegd en geef nu fulltime trainingen en clinics voor geinteresseerde bedrijven. Net als aan de dagelijkse trainingen, beleef ik hier ontzettend veel plezier aan; iedereen is vrolijk, niemand komt met tegenzin naar zo'n clinic of training.

ONTSTAAN GROEP:

In 2006 begon in Rhenen bij Stichting Welzijn Ouderen een klein groepje mensen aan een cursus Nordic Walking. Hier ontstond een groep uit die op woensdagmorgen met een trainer verder gingen. Door het grote snelheidsverschil vormde zich na verloop van tijd 2 groepjes: de conditiegroep op woensdagmorgen en de rustige groep op dinsdagmorgen.

Ik kreeg van Stichting Welzijn Rhenen de vraag om deze dinsdagmorgengroep te begeleiden en heb hier tot op heden geen spijt van gekregen. In het begin waren we met een klein groepje. Door het plezier dat we met elkaar hadden, en de mond-tot-mondreclame, o.a. door het gezellige koffiedrinken na afloop, kwamen er steeds meer dames en heren bij. Hierdoor groeide de groep zo snel, dat er een 3e groep bij moest komen: de vrijdaggroep.

De trainer van de woensdaggroep verhuisde naar Drente en ook de snelle groep kwam onder mijn hoede.

Omdat er veel vraag was naar een groep die korter liep, ontstond de 4e groep: de donderdaggroep. Deze groep loopt maar een uurtje, en is geschikt voor de lager belastbare lopers.

1 januari 2010 is de groep zelfstandig geworden en heten we: Nordic Walking Rhenen.

De kracht van alle groepen zit voor het grootste gedeelte in de ontspannen, gezellige sfeer, het gezamenlijk koffie drinken (natuurlijk met iets lekkers). Niets moet, alles mag! Wanneer iemand geen vervoer heeft, prober ik voor vervoer te zorgen. Zo kan iedereen mee doen, wel of geen eigen vervoer. Ook het grote saamhorigheidsgevoel en de belangstelling voor elkaar springt er uit! Wanneer iemand ziek is, of een partner is overleden, kan men er op rekenen niet alleen te staan.

Natuurlijk wordt er ook serieus "gewerkt"! Af en toe wordt er aandacht besteed aan  techniek. Niet alleen tijdens het lopen, maar ook op regelmatige sessies, waar we op een leuke manier de juiste en geschiktste techniek oefenen. Die kan voor iedereen anders zijn: gaat het niet zoals het moet, moet het maar zoals het gaat!

De eerste trainingsdag van de maand gaan we naar een andere locatie, om ook eens in een andere omgeving te wandelen: Grebbeberg, Plantage Willem III, Prattenburg, Amerongen, Overberg. Eens per jaar met z'n allen uit eten, koffiedrinken in de hof van Ali in Kesteren, een thee/koffieschenkerij aan de Rijnbandijk, etc. Uitstapjes hebben we regelmatig: naar: de Betuwe in bloei, de tuinen in Hemmen,

NIEUW: WANDELARRANGEMENT of CLINIC:

Een verjaardag (volwassenen of kinderen), vriendinnendag of bedrijfsuitje? Wij bieden ook wandelarangementen voor groepen aan. Dit houdt in dat ik een mooie wandeling verzorg, die ik vooraf bespreek.

Wilt u een clinic Nordic Walken? Ik zorg voor de poles en probeer u in anderhalf uur te laten " snuffelen" aan Nordic Walken en u hiervoor enthousiast te maken! Prijs op aanvraag.  06-414 37 577, of jthiele@ziggo.nl.

Wij hebben er psychologisch baat bij om in de natuur te vertoeven. Er hangt een energie die kalmeert, zuivert, en ons in balans brengt'.

Jane Goodall

VASTE GROEPEN:

Wordt u al nieuwsgierig en wilt u ook met een groep meelopen? Ik kan het u aanraden en zal de groepen voorstellen, zodat u een keus kunt maken:

De maandagmorgengroep loopt in het zandgat Kwintelooien en start om half 10 op de parkeerplaats van zandgat Kwintelooijen. Deze groep loopt in een normaal tot snel tempo.

De dinsdagmorgengroep loopt in zandgat Kwintelooijen en start om half 10. De snelheid is hier minder belangrijk. Het gaat om het lopen en ieder loopt in zijn eigen tempo. Halverwege wordt even gestopt om een banaantje te eten of iets te drinken. Deze groep wordt gesplitst in een groep met een rustig- en een met een normaal tempo.

De woensdagmorgengroep start om 9 uur op de parkeerplaats van de Leemkuil aan de Autoweg. Deze groep is onze turbogroep; de conditiegroep. Hier is snelheid wel belangrijk: ze lopen in een stevig tempo anderhalf uur door.

De donderdagmorgengroep is de lager belastbare groep. Deze groep loopt 1/2 - 1 uur in een zeer rustig tempo. Ook hier wordt halverwege even een korte stop ingelast. De start is half 10 op de parkeerplaats van de Leemkuil aan de Autoweg.

De vrijdagmorgengroep is een rustige groep, en kunt u vergelijken met de dinsdaggroep. Ze lopen anderhalf uur. De start is ook hier half 10 op de parkeerplaats van zandafgraving Kwintelooijen. Deze groep is gemengd qua snelheid. Deze groep heeft een extraatje: hier zitten de beste bakkers van NWR. Na afloop is er iedere keer weer een heerlijk baksel uit eigen keuken.

De vrijdagavondgroep is een groep met een eigen concept. Hier combineren we sportief wandelen en nordic walking! De lopers zijn jonger dan in andere groepen en krijgen een zeer pittige training. Hier werken we aan de snelheid en het uithoudingsvermogen door middel van o.a. intervaltrainingen, fartlek- en heuveltrainingen. 's Zomers beginnen we om 19.00 uur op de parkeerplaats van het zandgat Kwintelooijen. 's Winters starten we bij sporthal 't Gastland, Groeneweg 58, Rhenen. Een lichtgevend hesje is dan verplicht!

U kunt meerdere keren per week lopen, zodat u een nog beter conditie krijgt! Hier wordt dan ook veel gebruik van gemaakt.